İSTANBUL (AA) - Altınbaş Üniversitesi akademisyen ve yöneticileri, "Blanchard" lisanslı SLII Deneyim Eğitimi'nde bir araya gelerek yöneticilik ve liderlik becerilerini geliştirdi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, eğitimle Altınbaş Üniversitesi, liderlik ve yöneticilik alanında daha etkili ve verimli bir çalışma ortamı oluşturmayı ve akademik kadrosunun liderlik becerilerini en üst düzeye çıkarmayı amaçlıyor.

Altınbaş Üniversitesi Farmasotik Teknoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Eğitim Uzmanı Prof. Dr. Buket Neşe Aksu'nun verdiği eğitimde, katılımcılar liderlikte yeni yaklaşımları ve teknikleri öğrenme fırsatı buldu.

Eğitim süresince "En iyi lider" ve "En kötü lider" tanımları yapılarak, temel amacın başkalarının kendine yeterli olmasını sağlamak olduğu vurgulandı.

Katılımcılar, grup çalışmaları ve tartışmalarla liderlik becerilerini geliştirme fırsatı bulurken, fikir alışverişi yaparak farklı perspektiflerden yararlanma imkanı da elde etti. Eğitim süreci, katılımcıların öğrendiklerini pratiğe dökmelerini sağladı, gerçek iş senaryolarına uygulanabilir çözümler üretmelerine yardımcı oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Prof. Dr. Aksu, SLII Deneyim Eğitimi'ne göre bir liderin sahip olması gereken üç temel beceriyi, hedef belirleme, teşhis koyma ve uyum sağlama olarak sıraladı.

Hedef belirlemenin önemine dikkati çeken ve yöneticilere 5 kademeli "MAKET" formülünü öneren Aksu, bu formülün kademelerini "Motive Edici", "Açık", "Konuyla İlgili", "Erişilebilir", "Takip Edilebilir" olarak açıkladı.

Yeni "DS 4 Pallas" Türkiye'de satışa sunuldu Yeni "DS 4 Pallas" Türkiye'de satışa sunuldu

Teşhis aşamasında bir çalışanın yeterliliğinin ve bağlılığının doğru teşhis edilmesi gerektiğini belirten Aksu, çalışanın hedefe veya göreve özgü bilgi ve becerilerine ek olarak bunları aktarabilme yeteneğine de sahip olmasının öneminin altını çizdi.

Aksu, motivasyon ve öz güvenin bağlılığı etkileyen iki önemli unsur olduğunu ifade etti. Üçüncü beceri olan uyumda ise yöneticinin esnek olması ve farklı liderlik stillerini rahatlıkla kullanabilmesi gerektiğine işaret eden Aksu, esnek liderlerin, yönlendirici ve destekleyici olmaları gerektiğini, bu şekilde ekibin ihtiyaçlarına daha iyi cevap verilebileceğini kaydetti.

Eğitim sonunda katılımcılar, gerçek hayatta hemen uygulamaya başlayabilecekleri liderlik becerileri edinerek, durumun gereksinimlerine ve kişinin ihtiyaçlarına göre nasıl liderlik edilmesi gerektiğine ilişkin önemli bilgiler edindiklerini belirtti.

Kaynak: aa