İZMIR (AA) - Menderes ilçesinin Özdere Mahallesi'nde bulunan ve yaz döneminde Mehmetçik'in dinlendiği kamp, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremden hemen sonra evleri zarar gören depremzedeler için hazırlandı.

Hazırlıkların ardından misafirlerini kabul etmeye başlayan askeri kampta, çoğunluğu Hatay, Malatya, Gaziantep ve Kahramanmaraş'tan gelen 1120 depremzedeye hizmet veriliyor.

Dört kişilik odalarda kalan depremzedelerin tüm ihtiyaçları da karşılanıyor.

Doktor ve psikolojik danışmanların da hizmet verdiği kampta okul çağındaki 92 çocuğun kaydı bölgedeki okullara yapıldı. Çocukların okula ulaşımları da tahsis edilen servisle sağlanıyor.

Kampta kalanlar gün içerisinde alandaki kafelerde sohbet ediyor, deniz kenarında yürüyüş yapıyor. Kampta ayrıca açık spor alanları ve çocuk oyun parkları da bulunuyor.

Asker oğullarıyla kampta hasret giderdiler

Depremlerin ardından Malatya'dan gelen depremzede Bulam ailesi de İzmir'de vatani görevini yapan oğullarıyla kampta buluştu.

Baba Hayri Bulam, AA muhabirine, kamptaki komutanlara, oğlu Serdar Bulam'ın Menemen ilçesinde askerlik yaptığını söylediğini, komutanların da oğullarını kampa getirdiğini ifade etti.

Komutanlara teşekkür eden Bulam, "Sağ olsunlar her imkanı bize sundular. Çok teşekkür ederiz." dedi.

"Evimizde gibiyiz"

Depremde evlerinin yıkıldığını, önce Mersin'deki bir yakınlarının yanına gittiklerini, daha sonra da AFAD aracılığıyla buraya yerleştirildiklerini anlatan Bulam, şunları söyledi:

"İki haftadır buradayız. Burada gereken ilgi alakayı sağ olsun komutanlarımızdan görüyoruz. Her sorunumuzla ilgileniyorlar. Güler yüzleri yetiyor. Sabah kahvaltıya gidiyoruz. Kahvaltıdan sonra yürüyüş yapıyoruz. Geliyoruz kafede çay ikram ediyorlar. Eksiklerimizi söylediğimiz zaman bize getiriyorlar. Dört dörtlük bir hizmet diyelim buna. Yani evimizde gibiyiz."

Terhisine 50 gün kalan Serdar Bulam ise depremi gece görevi sırasında öğrendiğini, ailesini aradığında iyi olduklarını öğrendiğini belirtti.

Ailesiyle buluştuğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Bulam, "Buraya geldim, ailemi güler yüzle gördüm. Aileme güzel bir hizmet sunuluyor. Bunların farkındayım. Onları rahat görünce ben de rahat ediyorum. 10 gün izin verdiler, ailemle vakit geçirmem için. Bundan sonraki süreçte daha da iyi olacağına inanıyorum. Çok rahat döneceğim. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Bugünleri de bir şekilde atlatacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

Depremde eşini ve meslektaşlarını kaybeden Saadet öğretmen, öğrencileriyle hayata tutunuyor Depremde eşini ve meslektaşlarını kaybeden Saadet öğretmen, öğrencileriyle hayata tutunuyor

"Bize her yer Malatya"

Kampta ağırlanan depremzedelerden 38 yaşındaki matematik öğretmeni Emrullah Baştuğ ise depremin ardından eşi, 3 çocuğu ve annesiyle memleketlerinden ayrılmak zorunda kaldıklarını anlattı.

Kampta kıyafet, temizlik gibi her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Baştuğ, "Allah hem devletimizden hem de milletimizden razı olsun." dedi.

Malatya'daki yakınlarıyla telefon aracılığıyla görüştüklerini dile getiren Baştuğ, hep memleketlerini düşündüklerini belirtti.

Baştuğ, "Bize her yer Malatya. Gelirken annem sağa sola bakıp, 'Burası Malatya'nın şurasına benziyor.' dedi. Yani Malatya bambaşka." ifadelerini kullandı.

Baştuğ'un 10 yaşındaki kızı Şeyma Baştuğ da kampta sıkılmadığını, deniz kenarında ya da parkta oyun oynadığını anlattı.

Kampta tavşan, tavuk ve kazlar olduğunu belirten Baştuğ, ağaçlar içindeki kampı çok beğendiğini söyledi.

Baştuğ ailesiyle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, büyüyünce doktor olmak istediğini kaydetti.


Muhabir: Halil Şahin

Kaynak: aa