Sağlık

1 DİLİM KAVUN NELERE KADİR... EZİP SOĞUK SÜTLE KARIŞTIR SONRA İSE!

Kavun'un içersinde bol miktarda bol su barındırmasının yanında ayrıca bir A ve C vitanmini yönünden zengin bir besin.. Ancak kavunun kabuklarının ve çekirdeklerinin atılmaması gerekiyor.

Tarım Kredi Kooperatifleri dergisinde kavunun faydaları şu şekilde sıralandı:

İdrar yolu hastalarından şikayetçi olanlara ise idrar söktürücü özelliği olduğu için bol bol kavun yemeleri tavsiye edilir.

Kavun çekirdeğinin kaynatılıp suyunun içilmesi karaciğer hastalıklarına çok faydalıdır.

Ezilip soğuk süte katıldıktan sonra yüze sürülürse cildi nemlendirir ve cildin taze görünmesini sağlar. Cildinizi güzelleştirir. Cildi kuru olanlar için 1 ölçü süt, 1 ölçü kavun Suyu ve 1 ölçü Su ile hazırlanan karışım, iyi sonuç veriyor.

Kavun yanıklara konulursa ağrıyı hafifletir ve iyileşmesini hızlandırır.

Kavun'un faydaları:, B vitamini, brom ve iyot içeriyor, sinirleri yatıştırıyor, kanı temizliyor ve kolay bir uyku sağlıyor. Damar tıkanıklığı, Kansızlık için de öneriliyor. Ama

hazmı karpuza göre daha güç. Bir de şeker oranı fazla. Ölçüyü kaçırmadan tüketmek gerekiyor.

Açık renkli ve düz kabuklu Bal kavunu' iyi bir C, A Vitamini, potasyum ve çinko kaynağı olarak en değerliler arasında yer alıyor.

Kan azlığında faydalıdır. Osteoporoz, kalp damarlarında faydalıdır çünkü içeriğinde bulunan kremniy elementi damarların elastiyetini sağlamaktadır. Karaciğere faydalıdır. Hamile ve menopoza giren kadınların meyvesidir.

İçerisinde bulunan b9 vitamini hafızayı güçlendirerek Depresyondan uzak tutar. Güneş aküsü gibi olan kavun, Ameliyat sonrası sağlığımıza çabuk kavuşmamız için de bir aküdür.

Meyve salataları, pasta ve tartoletlerde bol bol kullanarak, hem lezzetinden hem de besin değerinden yararlanabilirsiniz. İBN-İ SİNA: Kavun çekirdeğini ezin ve üstüne temiz soğuk su ilave edin, iyice karıştırın ve yarım bardak yemekten önce tüketin. Bu karışımı haftada üç defa yapmanız yeterli. Bu Sıvı yağları parçalar ve zayıflamaya yardımcı olur.

Kavun içeriğinde bulunan beta- karotin, özellikle sık güneşlenen kadınların cildini güzelleştirir ve bronzlaştırır. Serotonin- mutluluk Hormonu içeren kavun, Gün boyunca enerji depolamanızı, geceleri de rahat uyumanızı sağlar Dikkat: Etli ve yağlı yemeklerden sonra kavunu eğer direkt olarak tüketirsiniz mideyi ekşitir; ağrı ve sancı verir. Yemekten önce tüketilmesi gereken kavunu, başka meyvelerle beraber tüketmeyin,

çünkü diğer meyvelerin asitleri kavunla biraraya gelemez. Ayrıca hazmı zorlaştırır. Kavundan sonra soğuk su içmeyin, Kefir, yoğurt, süt, Alkol tüketmeyin. Emziren kadınlar da dikkatli olmalı. Çünkü kavun, Anne Sütü ile çocuğun midesini bozarak, çocuğa rahatsızlık verir.