İlginç

Hıçkırıyoruz ama neden?

Hıçkırıyoruz ama neden?

Akciğerlerimiz kaburgalarımızın içinde birer torba gibi dururlar ve nefes aldığımızda bu torbalar içerlerine alabildikleri kadar hava alarak şişerler.

Göğsümüzü karnımızdan ayıran ve akciğerlerimizin altına bitişik büyük bir kas olan diyafram, büzüşerek ciğerlerimizin genişlemesini sağlar, nefes almamıza yardımcı olur.

Süratli yemek yenildiğinde, yutkunma neticesinde yemek ile birlikte bir miktar da hava alınır.

Diyafram süratle büzüşerek, çok ani ve hızlı nefes almamızı sağlar.

Bu arada boğazımızın üst tarafında, ses tellerimizin bulunduğu kısımda bir kapanma olur ve buradan geçen hava bir an bloke edilir HICK şeklinde sesin çıkmasına neden olur.

Çoğunlukla hıçkırık, birkaç dakika içinde kendiliğinden kaybolur...Fakat inatçı hıçkırık tuttuysa ve ne yapmalıyım diye düşünecek olursanız işte evde yapabilecekleriniz…

Bir bardak su için

Bir çay kaşığı şeker ya da bal yiyin.

Eğer ki hıçkırığınız hala geçmiyorsa doktora başvurmanızda fayda var.

Hıçkırık, yiyeceğin yüzeyine yapışarak sindirim sistemine giren bu havayı atmak için sistemin gösterdiği bir tepkidir.