İlginç

Kağıt Kalemi Hazırlayın! Bu İlginç Yemek Ömür Uzatıyor...

Japonların ömrünü bu yaprak mı uzatıyor Japonlar yaşam ortalamasında dünyanın çok üzerinde.. Onların kendine has yiyecek kültürleri var..

Japonya'da dünyanın başka hiç bir yerinde görülmeyen bir yiyecek var.. Daha doğrusu bu onların milli yiyeceği..

Akçaağaç yapraklarını yağda kızartıp yiyorlar.

Bu Japonlar arasında en popüler yiyeceklerin başında geliyor.

Sonbahar'da dökülen kırmızı renkteki akçaağaç yapraklarını toplayan Japonlar, bunu hamura batırıp kızartıyor.

Lokantalarda, marketlerde hatta sokaklarda bile kızartılmış akçaağaç yaprağı satılıyor.

Yapımı da son derece kolay..

Elenmiş unun içerisine bir fincan şeker eklenip hamur haline getiriliyor.İçerisine buzlu suda çırpılmış bir yumurta konuluyor.

Erimiş hamura akçaağaç yaprağı batırılarak kızartılıyor.

Akçaağaç dünyanın hemen hemen her ülkesinde yetişiyor. Ancak bunun kırmızı olanı daha çok Japonya'da bulunuyor.

Botanik Bilgi : Akçaağaçgillerden olup genellikle süsü ve gölge ağacı olarak kullanılır. Boyu 20 m kadar yükselebilir. Tahtası hafif ve sağlam bir ağaçtır.

Yaprakları açık yeşil veya beyaz-yeşil alaca renklidir.

Yapraklarının alt yüzü tüylü, karşılıklı avuç içi şeklinde, üç parçalıdır.

Çiçekleri sarı yeşildir. Yapraklarından, kabuklarından ve özsuyundan infüzyon yolu ile faydalanılır.

Bilinen Bileşimi : Tanen, şeker, karotin içerir.

Ev ilaçlarında pek kullanılmaz.