İSTANBUL (AA) - ICA, yol altyapısı ve sürdürülebilir mobilite çözümlerini hızlandırma konusunda IRF (Uluslararası Yol Federasyonu) Kongresi'ne GOLD Sponsor olarak katıldı.

Türk-Arap iş dünyası İstanbul'da buluşacak Türk-Arap iş dünyası İstanbul'da buluşacak

Şirketten yapılan açıklamaya göre, üç gün boyunca sürecek etkinlik dünyanın dört bir yanından gelen uzmanları bir araya getirecek. Kongrede, özellikle karayolu altyapısında yenilikçi projeler, yol güvenliği ve mobilite performansı gibi konular ele alınacak.

Kongredeki diğer panellerde, yol güvenliği, dijitalleşme ve mobilite gibi konuların yanı sıra, inovatif projeler ve geleceğin altyapı çözümleri de tartışılacak. Uluslararası Yol Federasyonu (IRF) tarafından düzenlenen kongre, dünya genelinde yol altyapısı ve mobilite çözümlerini geliştirmek amacıyla en iyi uygulamaları paylaşmayı hedefliyor.

Açıklamada etkinlikteki görüşlerine yer verilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü (YSS) ve Kuzey Çevre Otoyolu Genel Müdürü Alper Akar, çevresel sürdürülebilirliği destekleyen projelerin hızlandırılmasının önemini ve yol altyapısındaki olumsuz çevresel etkilerin azaltılmasının gerekliliğini vurguladı.

Akar, "Yol altyapısı, sürdürülebilir kalkınmanın en kritik bileşenlerinden biridir. YSS Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu gibi projelerde, hem çevresel sorumluluğumuzu yerine getirmek hem de mobiliteyi artırmak için en son teknolojileri ve yenilikçi yaklaşımları kullanıyoruz. ICA olarak, bu tür projelerin hızlandırılmasının yalnızca ulaşımı kolaylaştırmakla kalmayıp, aynı zamanda çevresel sürdürülebilirliği de desteklemesi gerektiğine inanıyoruz." açıklamalarında bulundu.

Kaynak: aa