ANKARA (AA) - Altındağ Belediyesince Ankara Kalesi çevresinde yaşayan ailelerin çocuklarının sosyal yaşama kazandırılması amacıyla "Kale'nin Altın Çocukları Projesi" başlatıldı.
Bu kapsamda bölgede yaşayan 11-14 yaşlarındaki 50 çocuğa ulaşıldı.
Yaş gruplarını dikkate alarak ritim ve tiyatro eğitimleri verilen çocuklardan müziğe ilgi duyanlarla koro oluşturuldu.
Profesyonel müzik eğitimi verilen çocuklar, aradan geçen sürede 99 konserle müzikseverlerin karşısına çıktı.
Kültür ve Turizm Bakanlığınca 16 Eylül-1 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Başkent Kültür Yolu Festivali'ne davet edilen koro, 100. konserinin hazırlıklarını Ankara Kalesi'nin dar sokaklarında davul çalıp Ankara havası oynayarak sürdürüyor.
Sanatçı olma hayallerine, doğup büyüdükleri Ankara Kalesi'nin kültür ve tarih kokan sokaklarında bir adım daha yaklaşmanın mutluluğunu yaşayan çocuklar, müzikleriyle kaleyi gezmeye gelen turistler ve esnafın da beğenisini topluyor.
"Eğitimlerle çocuklar sokaklardan uzak durdu"
Altındağ Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü eğitmenlerinden Mustafa Bozkaya, AA muhabirine, çocuklara sosyal alanda kendilerini geliştirebilmeleri için düzenledikleri eğitimlerle çeşitli fırsatlar sunduklarını söyledi.
Yaş gruplarını dikkate alarak ritim ve tiyatro branşlarında eğitimler verdikleri çocukları sanata yönlendirdiklerini ifade eden Bozkaya, şunları kaydetti:
"Eğitimlerle çocuklar sokaklardan uzak durdu. Kendilerini bu şekilde geliştiren çocuklarımız Başkent Kültür Yolu Festivali'nde önce çıktılar. Şu ana kadar birçok festivalde sahne alan çocuklarımız, 100'üncü programlarını gerçekleştirecek. Çocuklarımızın iyi bir aşamaya gelmesi için proje kapsamında eğitimlerini artırarak başarı sağlamayı umut ediyoruz. Çocuklar, sokakta boş vakit geçirmektense eğitim içerisinde olmayı daha değerli buluyor."
"Hayallerim gerçek oldu"
Ankara Kalesi'nde yaşayan ve aynı zamanda koronun da solisti olan 17 yaşındaki Sezai Çiçek, müzik grubu dışında Altındağ Belediyesinin tiyatro ekibinde de yer aldığını belirtti.
Çiçek, müzik grubuna dahil olmadan önce Ankara Kalesi'nin sokaklarında amatör olarak darbuka çaldığını dile getirerek "Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı'ya bize bu imkanı sunduğu için teşekkür ederiz. Bize zil, def, davul çalmayı hocalarımız öğretti. Hocalarımıza da teşekkür ederim. Biz zaten Ankara Kalesi'nde amatör olarak çalıyorduk. Artık konserler veriyoruz, yani hepimiz birer sanatçıyız. Biz Ankara'nın ufak sanatçılarıyız." diye konuştu.
"Hayallerim gerçek oldu"
Müzik grubunun 13 yaşındaki üyesi Nehir Tuna da aldığı eğitimin ardından darbuka çalmayı öğrendiğini ifade etti.
Kursa ilk başladığında çok duygulandığını dile getiren Tuna, "Şu anda burada darbukayı profesyonel bir şekilde çalıyorum. Sahneye çıkacağım diye hayaller kuruyordum. Burada hayallerim gerçek oldu." dedi.
Grubun 14 yaşındaki davulcusu Çınar Şeker ise kursa başlamadan önce evde babasına ait davulu çaldığı kaydetti.
Kursa başladıktan sonra çocukluk hayalini gerçekleştirme imkanı bulduğunu anlatan Şeker, "Burada olmak çok güzel bir duygu. Baba mesleği bu işi severek yapıyorum. Okuldan geri kalan zamanlarda kursa gelip davul çalıyorum." ifadelerini kullandı.
Muhabir: Ömer Olcay