Ekonomi

Siemens Türkiye, çalışanlarına yönelik uygulamalarıyla öne çıkıyor

- Siemens Türkiye İnsan ve Organizasyon Direktörü Aslı Kunur: - "Rekabetçi yan hak ve ayrıcalıklarımız ile çalışan bağlılığını, verimlilik ve motivasyonu artırmaya; çeşitliliği, fırsat eşitliğini ve kapsayıcılığı, ayrıca çalışma arkadaşlarımızın sağlık ve refahını desteklemeye devam edeceğiz"

İSTANBUL (AA) - Siemens Türkiye, çalışanlarına yönelik hayata geçirdiği yan haklar uygulamalarıyla çalışanlarına farklı ayrıcalıklar sunuyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Happy Place to Work Ödülleri'nde "teknoloji" sektöründe 3 kez üst üste "En Mutlu İş yeri" seçilen Siemens Türkiye, yapılan işin anlamı ve mutluluk kavramlarını önceliklendirirken değişen piyasa koşulları ve eğilimleri doğrultusunda birçok ayrıcalık sunuyor.

Siemens Türkiye'de sunulan esnek yan hakların yanı sıra "İş Yerinde Saygı Kültürü", "Uzun Vadeli Hisse Programı", "Sağlıklı Yaşam Kampı" gibi ayrıcalıklar bulunuyor.

- "Öncü rolleri sürdürüyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Siemens Türkiye İnsan ve Organizasyon Direktörü Aslı Kunur, inovasyon, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik, insan ve organizasyon alanlarında sektörde öncü rollerini sürdürdüklerini belirtti.

Kunur, "İnsanı en kıymetli kaynağımız olarak görüyor, çalışma arkadaşlarımızın sağlığını, mutluluğunu ve iyi deneyimlerini ilk sırada tutuyoruz." ifadelerini kullandı.

Şirket olarak hayata geçirdikleri birçok uygulama olduğu belirten Kunur, ayrımcılık, zorbalık, psikolojik veya fiziksel tacizin olmadığı güvenli ve sağlıklı bir iş ortamı için "İş Yerinde Saygı Kültürü" adını verdikleri inisiyatifi kararlılıkla sürdürdüklerini aktardı.

Kunur, çalışma hayatına ilişkin bir politika ve manifesto hazırladıklarını, çalışma arkadaşları ve yöneticileri düzenli olarak eğitime katarak farkındalıklarını artırdıklarını ifade ederek, amaçlarının kişilerin birbirlerine saygıyla yaklaştığı, profesyonel bir çalışma ortamını sürekli olarak yaşatmak olduğunu vurguladı.

Çalışanların hem görev tanımları gereği hem de farklı alanlarda kendilerini geliştirmeleri amacıyla dijital eğitim platformları üzerinden "Coursera", "Linkedin Learning", "HBR", "Get Abstract" gibi platformların içeriklerine erişim imkanına sahip olduğunu kaydeden Kunur, "Teknik ve mesleki eğitimlerin yanı sıra ruh ve beden sağlığımız için de özel uygulamalarımız bulunuyor. Hem çalışanlarımızın hem de onlarla aynı evde yaşayan aile bireylerinin 7/24 yararlanabildiği danışmanlık hattımız mevcut. Buna ek olarak, yıllık bazda belirlenen bir grup çalışma arkadaşımıza sağlıklı bir hayat tarzını benimsemelerini ve bunu uzun vadede sürdürebilmelerini destekleyen iki haftalık bir sağlıklı yaşam kampı fırsatı sunuyoruz." şeklinde görüş belirtti.

- "Çalışanlar hisse satın alabiliyor"

Siemens'in tüm çalışanlarının, yıllık olarak belirlenen "Teklif Dönemi" içinde hazırlanmış özel bir platforma giriş yaparak, aylık yatırım tutarını kendileri belirleyerek Siemens hissedarı olabildiğini belirten Kunur, "1 yıl hisseye yatırım yapan çalışanlar, 2 yıllık bekleme süresi sonunda ise elindeki her 3 hisse için 1 bedelsiz hisse hak ediyor. Bunların yanı sıra, Siemens çalışanları, işveren katkılı bireysel emeklilik sisteminden (BES) faydalanıyor. Çalışanlar, kendi belirledikleri tutar üzerinden BES sistemine katkı yaparken şirketimiz de belli bir üst sınıra kadar aynı tutarda katkı sağlıyor." ifadelerini kullandı.

Görev tanımları uygun olan çalışanların yılın tamamında hibrit, esnek veya uzaktan çalışma imkanına sahip olduğuna ve bu durumu global olarak kalıcı hale getirdiklerine değinen Kunur, bu sayede çalışma arkadaşlarının yıl boyu farklı ilden çalışma deneyimi yaşayabildiğini, cuma günleri mesainin 1 saat erken bitmesi ile iş-özel yaşam dengesinin sağlamasına destek olduklarını kaydetti.

Yasal babalık iznine ek olarak verdikleri ücretli izinle yeni baba olan çalışanların 15 gün daha babalık izni kullanabildiğini aktaran Kunur, şunları kaydetti:

"İlk öğretim çağında çocuğu olan Siemensli anne ve babalarımız, okulların açıldığı ilk gün izinli sayılıyor. 0-60 ay arasında çocuğu olan anne çalışanlarımız belli bir tutara kadar aylık kreş desteği alabiliyor. Herhangi bir ayrım yapmaksızın tüm çalışma arkadaşlarımıza özel sağlık sigortası paketi sunuyoruz. Rekabetçi yan hak ve ayrıcalıklarımız ile çalışan bağlılığını, verimlilik ve motivasyonu artırmaya; çeşitliliği, fırsat eşitliğini ve kapsayıcılığı, ayrıca çalışma arkadaşlarımızın sağlık ve refahını desteklemeye devam edeceğiz."