Ekonomi

Vakıf GYO'nun VSancaktepe Merkez projesi satışa sunuldu

- Vakıf GYO Genel Müdürü Onur İncehasan: - "Konut arzını artırmak ve konuta erişilebilirliğin kolaylaştırılması en önemli gündem maddelerimiz" - "Tüm projelerimizi paydaşlarımızın beklenti ve ihtiyaçlarına uygun şekilde geliştiriyoruz. Konut ve ofis yatırımı yapmak isteyenlere avantajlı ödeme planları da sunuyoruz"

İSTANBUL (AA) - Vakıf GYO Genel Müdürü Onur İncehasan, gayrimenkul sektörünün değer üretmeye devam etmesinin ülke ekonomisine katkı açısından çok kıymetli olduğunu belirterek, "Konut arzını artırmak ve konuta erişilebilirliğin kolaylaştırılması en önemli gündem maddelerimiz. Gelecek stratejilerimiz, planlamalarımız ve piyasa öngörülerimiz için Orta Vadeli Program'ı referans alıyoruz." dedi.

Vakıf GYO, İstanbul Anadolu yakasındaki üçüncü konut projesi VSancaktepe Merkez'i satışa sundu.

Projenin detaylarını paylaşıldığı toplantı projenin satış ofisinde yapıldı.

Burada konuşan İncehasan, projenin ekonomik ve yaşamsal olarak İstanbul'a değer katan örnek bir proje olacağının altını çizerek, "Projemizi geliştirirken Vakıf GYO'nun üç önemli değeriyle hareket ediyoruz. Bunlar, bölgeye değer katmak, kentin ve konut alacak kişilerin ihtiyaçlarına cevap vermek ve hem ekonomik hem de çevresel sürdürülebilirliğe katkıda bulunmak." ifadelerini kullandı.

İncehasan, diğer projelerinde olduğu gibi VSancaktepe Merkez projesinde de yeşil bina kriterleriyle uyumlu geliştirildiğini ve inşaat faaliyetlerinin hızla ilerlediğini söyledi.

2026 yılında teslimi gerçekleşecek projenin modern ve yatay mimarisi, merkezi konumu, yeşil alanları ve sunduğu sosyal olanaklarla beklenen talebi gördüğünü anlatan İncehasan, projede çevre dostu teknolojiler ve sürdürülebilir malzemeler kullandıklarını, enerji verimliliği ve çevre korumayı ön planda tuttuklarını ifade etti.

İncehasan, gayrimenkul sektörünün değer üretmeye devam etmesinin ülke ekonomisine katkı açısından çok kıymetli olduğunu söyleyerek, "Konut arzını artırmak ve konuta erişilebilirliğin kolaylaştırılması en önemli gündem maddelerimiz. Gelecek stratejilerimiz, planlamalarımız ve piyasa öngörülerimiz için Orta Vadeli Program'ı referans alıyoruz. Yeni projemizle hem ülke ekonomimize katkıda bulunmak hem de sektördeki potansiyel ivmelenmeye liderlik etmek için harekete geçtik." diye konuştu.

İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere üç büyük şehre yayılmış seçkin projelerle önemli başarılara imza attıklarını dile getiren İncehasan, "İstanbul Finans Merkezi içinde yer alan Leed Gold sertifikalı VakıfBank Kuleleri mimari tasarımı ve sunduğu çevre dostu ofis alanları ile bulunduğu bölgenin sembol yapılarından biri haline geldi. Sakinlerine konforlu ve güvenli bir yaşam alanı sunan Tablo Adalar ve Cubes Ankara projelerimizde ise yaşam başladı." ifadelerini kullandı.

İncehasan, "Tüm projelerimizi paydaşlarımızın beklenti ve ihtiyaçlarına uygun şekilde geliştiriyoruz. Konut ve ofis yatırımı yapmak isteyenlere avantajlı ödeme planları da sunuyoruz. VakıfBank'ın köklü kültüründen aldığımız güçle hem sektörümüzün hem de ülkemizin sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamak en önemli amaçlarımız arasında yer alıyor." dedi.

Yüksek kaliteli ve sürdürülebilir gayrimenkul projeleri geliştirerek hem yatırımcılara hem de topluma uzun vadeli değer sağlamak için çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen İncehasan, gayrimenkul sektörünün değişen dinamikler ve hızla gelişen teknolojilerle her geçen gün farklı bir yöne evrildiğini belirtti.

- 1+1'den 4+1'e kadar değişen 312 konut ve 20 ticari ünite

Onur İncehasan, mevcut durumda karbon ayak izlerini minimize eden, enerji verimliliğini maksimuma çıkaran projelerle sektörde önemli bir farkındalık oluşturduklarını aktardı.

İncehasan, çalışmalarının dünyada da takdir edildiğini kaydederek, kısa süre önce Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) tarafından verilen sürdürülebilir mükemmellik alanında dünyanın en prestijli ödülü olan "EFQM Global Award-7 Diamonds" ödülünü aldıklarını da hatırlattı.

Vakıf GYO olarak stratejiyi eyleme dönüştürme ve kurumsal performansı sürekli iyileştirme konusunda başarı yakaladıklarını belirten İncehasan, "Bu ödülle 2023'te kazandığımız Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü'nün ardından çıtamızı biraz daha yükselttik ve Entegre Yönetim Modelimiz uluslararası düzeyde tescillendi. Biz de bu başarılarımızı sürdürülebilir hale getirmek için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

Vakıf GYO Satış ve Pazarlama Müdürü Aslı Ata da projenin 17 bin 518 metrekare arsa içerisinde 1+1'den 4+1'e kadar değişen 312 konut ve 20 ticari üniteden oluştuğu bilgisini paylaştı.

Toplam 8 bin 740 metrekarelik peyzaj alanıyla doğayla iç içe projenin sosyal alanları ve çevre dostu özellikleriyle ön plana çıktığına değinen Ata, şunları kaydetti:

"Millet Bahçesi'ne komşu ve yeni metro istasyonuna 3-4 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan projemiz, Kuzey Marmara'ya 3,6 kilometre, Sabiha Gökçen Havaalanı'na 17 km'lik uzaklıkta bulunuyor. Kamu yatırımları ile öne çıkan bölgedeki eğitim, sağlık ve alışveriş merkezlerine yakınlığı ile dikkati çeken VSancaktepe Merkez, modern ve sürdürülebilir yaşam alanları arayanlara sadece bir ev değil, aynı zamanda kaliteli ve huzurlu bir yaşam vaat ediyor."

Ata, 48 aya varan ödeme planlarıyla sundukları proje için VakıfBank başta olmak üzere, katılım bankaları da dahil anlaşmalı bankalardan kredi imkanı sunduklarını söyledi.